Jeugd en gezin versterken door online te werken

Wijkteams werken met jeugd

Omschrijving:

Op deze website staan hulpmiddelen voor professionals in wijkteams. Deze tools zijn vrij te gebruiken en zijn gericht op het werken met kinderen, jongeren en opvoeders. Ze geven professionals in wijkteams handvatten voor het bespreekbaar maken van bepaalde aspecten van opgroeien en opvoeden, het in kaart brengen en beoordelen van situaties en het bewerkstelligen van veranderingen.


De tools zijn ingedeeld in zes categorieën: 'Veiligheid thuis en op school', 'Eigen kracht en sociaal netwerk', 'Samenwerken in de keten', '(Gedeeld) ouderschap', 'Problematisch gedrag?', 'Opvoeding', 'Seks & Relaties' en 'Juridische achtergrondinformatie'.


De tools op deze website vereisen professioneel gebruik en zijn niet door iedereen te gebruiken. Bovendien geven deze tools slechts handvatten voor wat te doen. Het is belangrijk dat je als professional weet hoe de tools in te zetten: binnen welke context, bij welk specifiek gezin en op welke manier. Dat wil zeggen dat je de tools doordacht gebruikt en niet klakkeloos de stappen volgt. Professionals bepalen zelf voor elke situatie of en hoe een specifieke tool bruikbaar is. 


Op deze website zijn de kennis en hulpmiddelen van vijf kennisinstituten gebundeld. Het Nederlands Jeugdinstituut werkt voor deze toolbox samen met het collega-instituut Movisie, met kennis en aanpak van sociale vraagstukken, en de advies- en onderzoeksbureaus VanMontfoort, PI Research en Praktikon.


Thema's: opvoeden en opvoedingsondersteuning
Uitgever/ontwikkelaar: Nederlands Jeugdinstituut, Movisie, VanMontfoort, Praktikon en PI Research.
kennisinstituut of gezaghebbend orgaan

Doelgroep(en):
  • ouders/opvoeders
Functionaliteiten:
  • informatie webpagina's / online brochures lezen
  • Anders
Aard van de hulp: Er is geen individuele hulpverlening
Beschikbaarheid hulp: Er is geen individuele hulpverlening
Kosten: Geheel gratis

Rapportage

Onderbouwing:
Wetenschappelijke onderbouwing gevonden (academisch artikel, proefschrift)

Contact opnemen

Ken je zelf een online tool die je hier beschreven wilt zien?
Klik dan hier: contact opnemen

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on FacebookTweet about this on Twitter