Jeugd en gezin versterken door online te werken

Jeugdcloud Appstore

Omschrijving:

De Jeugdcloud biedt een overzicht van apps, tools en websites die het bieden van zorg kunnen vergemakkelijken. De apps zijn beschikbaar voor ouders, jongeren en professionals. Het doel van Jeugdcloud is om professionals en jongeren te inspireren om de zorg voor de jeugd innovatief te organiseren. Dit is gebaseerd op de eigen kracht van jongeren en ouders, de 'samen kracht' van de civil society en vanuit bestaande onlinemogelijkheden. Het gaat om het online organiseren van toegang, communicatie en samenwerkingsmogelijkheden om daarmee de zelfredzaamheid te benutten. De Jeugdcloud kent 5 basisfuncties:

Functie 1 Gezinsdossier: Binnen de Jeugdcloud beheert het gezin haar eigen dossier. Dit gezinsdossier biedt een oplossing voor alle frustraties bij ouders en hulpverleners over de versnippering van informatie in verschillende systemen.

Functie 2 E-ondersteuning: Daarnaast biedt de Jeugdcloud online ondersteuning voor iedereen. Hierbij kan men informatie en ondersteuning vinden in online communities, doordat ouders zowel onderling met elkaar kunnen chatten als met een hulpverlener.

Functie 3 Vraagverduidelijker: Deze heeft als doel om de hulpvraag helder voor ogen te krijgen.

Functie 4 Zorgmarktplaats: Indien een ouder/opvoeder professionele hulp wenst te ontvangen, kan deze zijn vraag stellen aan het netwerk van aanbieders op de marktplaats. Vraag en aanbod komen hier samen.

Functie 5 Virtueel gezinsbudget: Met dit virtuele budget kan de ouder/opvoeder zorg op de zorgmarktplaats inkopen. De gebruiker ontvangt, beoordeelt en betaalt zelf de hulpverlening vanuit het virtuele budget.

NB: De meeste apps zijn gratis.


Thema's: opvoeden en opvoedingsondersteuning
Uitgever/ontwikkelaar: Alares, Cardea, Care & Able, Juvent, Horizon, MEE Plus, Spirit, TriviumLindenhof en CJG Capelle aan den IJssel
kennisinstituut of gezaghebbend orgaan

Doelgroep(en):
  • jongeren > 12 jaar
  • ouders/opvoeders
Functionaliteiten:
  • informatie webpagina's / online brochures lezen
  • inschrijven op een mailinglijst
Aard van de hulp: Er is geen individuele hulpverlening
Beschikbaarheid hulp: Er is geen individuele hulpverlening
Kosten: Geheel gratis

Rapportage

Onderbouwing:
Onderbouwing gevonden (uitleg, toelichting, met bronnen, boeken)

Contact opnemen

Ken je zelf een online tool die je hier beschreven wilt zien?
Klik dan hier: contact opnemen

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on FacebookTweet about this on Twitter