Jeugd en gezin versterken door online te werken

Atria

Omschrijving:

'Sharing the past, debating the present and creating the future'. Dat is het motto van Atria, kennisinstituut voor vrouwengeschiedenis en emancipatie in Amsterdam. Onder dat motto verzamelt en verspreidt Atria kennis over de positie van vrouwen en hoe die in al hun diversiteit tot stand komen (gender, sociale klasse, etniciteit). Atria is de website van het Kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis.


Atria beschikt over een gespecialiseerde collectie boeken en documenten in bibliotheek en archief. Ook heeft Atria een afdeling voor onderzoek en advies. De resultaten worden toegankelijk gemaakt en verspreid, zowel fysiek als virtueel. Daarmee zet Atria zich actief in om kennisontwikkeling en debat over de positie van vrouwen en over genderverhoudingen te stimuleren. De verdiepende kennis en historische onderbouwing die Atria levert op het terrein van vrouwen en gendervraagstukken, bieden een unieke aanvulling op en ondersteuning van het werk van maatschappelijke, wetenschappelijke, politieke of juridische instellingen die zich inzetten voor verbetering van de positie van vrouwen.
Atria beschikt over jarenlange expertise op het gebied van emancipatie, gender en diversiteit, geweld tegen vrouwen en arbeid, zorg en inkomen.


Naast de informatie die er te vinden is over verschillende onderwerpen is het ook mogelijk om een zelftest in te vullen (Ben jij een Aletta?) en in het agenda overzicht is te zien waar en wanneer er activiteiten plaats vinden die met emancipatie te maken hebben.

Thema's: maatschappelijke participatie (arbeid, vrijwilligerswerk, acties etc.)
Uitgever/ontwikkelaar: Kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis
kennisinstituut of gezaghebbend orgaan

Doelgroep(en):
  • ouders/opvoeders
Functionaliteiten:
  • informatie webpagina's / online brochures lezen
  • het invullen van een online zelftest
  • inschrijven op een mailinglijst
  • Anders
Aard van de hulp: Er is geen individuele hulpverlening
Beschikbaarheid hulp: Er is geen individuele hulpverlening
Kosten: Geheel gratis

Rapportage

Onderbouwing:
Onderbouwing gevonden (uitleg, toelichting, met bronnen, boeken)
Bronnen:

http://www.atria.nl/atria/nl/onderzoek_en_advies/wetenschap


 Contact opnemen

Ken je zelf een online tool die je hier beschreven wilt zien?
Klik dan hier: contact opnemen

Deze pagina delen
Email this to someoneShare on LinkedInShare on FacebookTweet about this on Twitter